Между черното и бялото

Между черното и бялото.

Кой е любимият ви цвят? И определя ли той цвета на жилището, на банята и тоалетната, на фаянса и теракота, който ще изберем в дадено помещение. Някои предпочитат черното, други бялото или сивото. Бежовото и неговите разновидности  се смятат за неутрални  и са използвани в интериора на всяко помещение. Ярките цветове също имат своето място и приложение.                Какво да изберем - черното или бялото, светлото или тъмното, или да разнообразим пространството с цветове? За отговора на тази въпрос може да ни помогне  значението,  и настроението, което носят цветовете. Те условно се разделят на няколко вида.Към топлите се отнасят червените,жълтите и оранжевите цветове. Те изпълват пространството с привлекателност и топлина и често се използват, за да се подчертаят важни елементи в дизайна. Към студените спадат синьото, тюркоазеното и виолетовото и те придават на помещението изчистен и елегантен вид. Неутрални цветове са бялото,черното и сивото. Розовият цвят  действа успокояващо.Свързва се с очарование, нежност, приятелство.
Жълтото  свързваме със слънцето, лятото, щастието. Той е подходящ за хората, които са щастливи  и за тях всичко е повод за радост. По-светлите, кремави нюанси на жълтото  са  елегантни, свежи и  повишават настроението. Червеният цвят  грабва окото.  В  дизайна  това е най-атрактивния  цвят от всички. Излъчва топлина и моментално привлича погледа. Свързва се с активната страна на живота. Синьото е  успокояващо, дава усещане за сигурност и е най-добрият цвят, ако се стремите към вътрешна хармония . То създава усещане за доверие и  затова се използва  често в интериора на бизнес сградите. Зеленото  успокоява. Той е от цветовете, които ще ви помогнат да сте цял ден в добро настроение.  Ако прекалите с него, събужда неприятни чувства. Лилавото се асоциира с аристократизъм, духовност, мистерия. Светлолилавото увеличава десетократно концентрацията, а по-тъмните нюанси се свързват с лукс. Бялото е цветът на спокойствието и балансира всеки друг. Той се асоциира с чистотата.

Рядко един цвят съществува сам по себе си. Най-често става въпрос за комбинации от различни цветове, които хармонично се допълват  или контрастират и кой от тях ще изберем в интериора на дадено помещение зависи от личния избор и усещане за пространството.
гр.Бургас тел: 0885/837102

Слънчев бряг тел: 0886/011558
Пон. - Петък 08:30ч. - 18:00ч.

Събота 09:00ч. - 17:00ч. Неделя - почивен ден
АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН: