Идеи и съвети


Как да оптимизираме пространството в нашата малка баня с тоалетна?

Наличието на малко пространство във вашата баня, което трябва да съчетаете и с вътрешна тоалетна затруднява побирането на важните за вас неща и удобства, които бихте искали да имате във вашата баня.
Оптимизирането на пространството в една малка баня с тоалетна би могло да помогне за събирането на повече помощни материали и удобства.
Като начало, когато говорим за малка баня неща като вана, душ-кабина и джакузи определено нямат място в нея, защото са обемни и заемат доста пространство. Все пак, ако банята ви е достатъчно голяма, за да събере поне вана, можете да я комбинирате с душа и да го поставите над ваната. Така няма да е необходимо отделно пространство за душа и отделно за ваната.

Какво трябва да знаем за гранитогресът тип паркет?

Плочките гранитогрес са едно от най-добрите решения за подово покритие било то при вътрешна или външна употреба, тъй като се характеризира с висока износоустойчивост, издръжливост на външни атмосферни условия и голям натиск. По дизайн също не отстъпва на останалите видове плочки като фаянс и теракота, например.  
Въпреки, че възниква само преди няколко десетилетия в Италия, гранитогреса успява да се наложи на световния пазар като един от най-добрите материали за подови настилки, чрез които можем да внесем стил и интериорен или ексериорен завършен вид на пода, който да комбинираме с останалите елементи от заобикалящата го среда.

Ето защо да използвате гранитогрес за вашата кухня

Гранитогресът има много предимства и едно от тях е употребата му в кухнята. Поставянето на гранитни плочки върху плота, стените или пода на вашата кухня може да даде един по-професионален, визуално подобрен и луксозен вид на вашата кухня. Можете да комбинирате гранитогреса с подходяща дървена декорация, аксесоари или мебели, така че естетически да си подхождат. Това ще придаде допълнителен стил на вашата кухня.

Плочки за баня цени

Един от най-определящите фактори при избора на плочки за баня е тяхната цена, която може да е различна за отделните видове плочки.
Видовете плочки от своя страна се характеризират по големина, цвят, визия, материал на изработка и разбира се място на изработка.
Все пак, ако трябва да определяме стъпките, по които всеки един обикновен потребител си купува плочки за баня, то първото нещо, което той прави е да изчисли колко квадрата плочки ще са му необходими.

Лепило за гранитогрес

Когато се налага да лепите гранитогрес, няма значение дали става дума за вътрешна или външна облицовка. В случая е по-важно да се избере качествено лепило, което да фиксира добре облицовъчната плочка или подовата плочка гранитогрес като компенсира неравностите на основата.
Тоест, освен за якостните му показатели, при избора на лепило е необходимо да обърнем внимание и на неговата еластичност.
Когато изберете подходящото лепило и преминете към следващата стъпка, а именно лепенето, трябва да внимавате за няколко неща.

Какво трябва да знаем при покупката на плочки ?

При купуването на плочки за баня са важни няколко неща. Първо, трябва да знаете колко квадрата плочки са ви необходими за вашата баня. Също така трябва да сте наясно с типа плочки, който са ви необходими. В случая, ако трябва да избирате между фаянс, теракота и гранитогрес, може би е по-добре да оставите фаянса на заден план и да се ориентирате към гранотогрес.

Италиански гранитогрес

Италиански гранитогрес
Много хора всъщност не са запознати с това каква е разликата между теракота и гранитогреса – техният състав, характеристики и най-важното на какви места е подходящо да се използват. При двата типа плочки също има разлика в цената.
В тази статия, обаче ще се спрем само на предимствата и недостатъците на гранитогреса – място на приложение, технически характеристики, вариация на цена и съвети за максимално ефективна употреба.
 

Kолекция „CLUB” -Модерното в комбинация с античното !

Kолекция „CLUB” -Модерното в комбинация с античното !

Технологията Slim 4

Постоянния стремеж за научни изследвания и технологични иновации, са характерни  и  отличителни за компания Florim от самия и старт и  са неразделна част от  историята и представлява отправна точка в сектора на керамиката.

Нивелиращи дистанционери“ RAIMONDI”

В последните години, производителите на гранитогресни плочи и настилки, налагат все по- големи размери на продуктите си .
При днешното строителство, често срещани проблеми са неравните
подови повърхности, което прави полагането и нивелацията на плочи
с големи размери изключително трудно.

Естественият камък в обзавеждането

Гранита е много красив и твърд, естествен камък с голяма
плътност и здравина, много подходящ за настилки
и облицовки на стени, подове, стълби, колони и др.
 

Новата страст на дизайнери и архитекти  в обзавеждането
на банята,кухнята и всекидневната, има своето ново име: CRETA !
Съвършенното – несъвършенство, полъх от миналото,
очарованието на Тоскана.

Клинкера се характеризира с изключителна здравина
и дълъг период на експлоатация. Това е екологично
чист продукт, получен от глина в комбинация с много
висока температура- 1300 градуса.

„ Мисли зелено“ - това е мотото на фирма „CATALANO”
италиански производител на санитарна керамика, чийто
продукти можете на намерите в салона на „Черком“ .

Много лятно настроение, ще придадът италианските
плочки в различни и свежи цветове, декорирани с
цветя. Арт решението на дизайнерите от Италия
е наистина очарователно, отбелязват клиентите на
фирма „Черком“.

Модните диктатори от Европа наложиха нов стил  в обзавеждането  на банята. Най- реномираните италиански
фабрики като „CERDOMUS”, “REX”, “LA FABBRICA”, “CERIM”,”FLOOR GRES” , “FLAVIKER” и др.пуснаха серии с текстура на дърво в най- разнообразни цветове, форми и повърхности.

Какво е модерно днес?

Банята може да заблести с един основен ремонт .
Тази година, както навсякъде, модата и при плочките е 
разнообразна, в зависимост от желанието и настроението
на клиента.

Какъв гранитогрес да изберем?

Какъв гранитогрес да изберем - полиран или матиран?

Когато обзавеждаме дома си се стремим да получим високо качество и често си задаваме този въпрос.

Мозайката в интериора

Мозайката в интериора.

Ако искате да промените визията на жилището, да освежите банята или да направите акцент на  стена , то за това може да обърнете поглед към разнообразието от мозайки.

Модерна или класическа бани

Модерна или класическа баня.

Изправени сме пред ремонт на банята. Изборът на фаянс, теракота или гранитогрес, декори и фризове, днес е много голям. Дилемата, каква да е банята - класическа или модерна, в даден момент изниква пред нас.

Между черното и бялото

Между черното и бялото.

Кой е любимият ви цвят? И определя ли той цвета на жилището, на банята и тоалетната, на фаянса и теракота, който ще изберем в дадено помещение. Някои предпочитат черното, други бялото или сивото.

Малките пространства и големите идеи

Малките пространства и големите идеи.

Прелиствайки различни списания за интериорен дизайн или гледайки различни сайтове, често се възхищаваме на красиво обзаведени жилища с големи бани и тоалетни, просторни трапезарии, уютно обзаведени спални  или функционални и големи кухни. И мечтаем......

Сатинирания гранитогрес-между матираното и полираното

Гранитогресът се появява за първи път през 80-те години на миналия век. Получава се при смесването на  различни естествени ( глина ) и изкуствени материали ( смоли, лепила ), които се пресоват под голямо налягане и след това се изпичат при много високи температури ( > 1400 градуса по Целзий ).

Различното външното пространство

Един от начините да направим различно пространството на  двора, терасата или други външни части е с гранитогрес. Този материал дава множество възможности. Плочите от грапав гранитогрес, който не се плъзга  са  издръжливи на промените на времето и са идеални за настилка.

cherkom
гр.Бургас тел: 0885/837102

Слънчев бряг тел: 0886/011558
Пон. - Петък 08:30ч. - 18:00ч.

Събота 09:00ч. - 17:00ч. Неделя - почивен ден
АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН: