Лепило за гранитогрес

Когато се налага да лепите гранитогрес, няма значение дали става дума за вътрешна или външна облицовка. В случая е по-важно да се избере качествено лепило, което да фиксира добре облицовъчната плочка или подовата плочка гранитогрес като компенсира неравностите на основата.
Тоест, освен за якостните му показатели, при избора на лепило е необходимо да обърнем внимание и на неговата еластичност.
Когато изберете подходящото лепило и преминете към следващата стъпка, а именно лепенето, трябва да внимавате за няколко неща.
На първо място кухините под плочките. Въпреки, че гранитогреса е здрав, кухините под него може да доведат до неговото лесно разрушаване – особено при концентрирано натоварване или пък изпускане на някакъв тежък предмет. Също така е възможно да проникне и да се събере вода в кухините, а това със сигурност ще доведе най-малкото до поява на мухал, неприятни миризми в даденото помещение или при външна употреба дори до замръзване на водата, проникнала под плочките.
Ето защо трябва да се използва подходящо лепило, с помощта на което да се регулират тези възможно допустими кухини.
Препоръчително и от изключителна важност е лепилния слой, който се поставя върху плочката, а също така и на основата да бъде разполаган равномерно, а това може да се постигне като се внимава да не се упражнява излишен и рязък натиск, (например от изпускането на предмет върху незасъхнала плочка от гранитогрес.
Когато избирате лепило, съобразете цвета му с вашите плочки. Например, ако гранитогреса е кафяв, може да вземете лепило в същия цвят или бяло лепило и оцветител. Не забравяйте да добавите в списъка с покупки и фугираща смес, с чиято помощ ще подчертаете визуалния ефект на отделните плочки.
Едно стандартно лепило не би било подходящо за плочки като гранитогреса, които попиват водата трудно. Ето защо трябва да използвате подходящи за целта модифицирани лепила, с чиято помощ да бъде осигурено правилното залепване на плочките като в същото време се предотврати отлепването на покритието.
В магазина на „Черком“ можете да откриете богата гама, качествени лепила на различни доказани марки.гр.Бургас тел: 0885/837102

Слънчев бряг тел: 0886/011558
Пон. - Петък 08:30ч. - 18:00ч.

Събота 09:00ч. - 17:00ч. Неделя - почивен ден
АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН: