Италиански гранитогрес

Италиански гранитогрес
Много хора всъщност не са запознати с това каква е разликата между теракота и гранитогреса – техният състав, характеристики и най-важното на какви места е подходящо да се използват. При двата типа плочки също има разлика в цената.
В тази статия, обаче ще се спрем само на предимствата и недостатъците на гранитогреса – място на приложение, технически характеристики, вариация на цена и съвети за максимално ефективна употреба.
Едно от може би най-големите предимства като цял на гранитогреса е неговата износоустойчивост на атмосферни условия. Тоест, той е студено устойчив, което го прави идеален за външно приложение, където ще бъде подложен на допир със сняг, дъжд, дори вятър и ниски температури. Поради тази причина често можем да го видим именно на външни места – като например площадки, при фирми и различни институции в двора и т.н. Относно тази техническа характеристика, гранитогреса определено има повече предимства, в сравнение с по-чупливите и неиздръжливи в това отношение теракотени плочки.
Друго подходящо приложение за този тип плочки е полагането му в помещения, които се посещават от много хора. Това се дължи на физическата му устойчивост на повърхността. Ето защо в множество обществени сгради, пода облицован именно с гранитогрес – защото там човекопотока е много по-голям. Всъщност, това е едно от най-големите предимства на гранитогреса.
По отношение на естетиката, този вид плочки не отстъпват на останалите и в магазините, където се продават, ще откриете богато разнообразие, което определено ще затрудни избора ви.
Всъщност към момента има и друг тип гранитогрес, който се нарича „теракот с гранитогресно покритие”. Той е също изключително добър вариант за употреба от тези, които държат на високата устойчивост на повърхността и нейната непроменяемост във времето. Едни от най-добрите страни по отношение производството на този тип плочки са Италия и Испания, за които теракота с гранитогресно покритие е традиционно предлаган продукт и по отношение на него са едни от най-силните производители.
У нас особено предпочитан е италианският гранитогрес, който се отличава с висока класа и качество, разбира се.
Що се отнася до класа, както и при други продукти тук също може да избирате измежду гранитогрес от различни класове като това влия и на цената му.гр.Бургас тел: 0885/837102

Слънчев бряг тел: 0886/011558
Пон. - Петък 08:30ч. - 18:00ч.

Събота 09:00ч. - 17:00ч. Неделя - почивен ден
АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН: