Какво трябва да знаем при покупката на плочки ?

При купуването на плочки за баня са важни няколко неща. Първо, трябва да знаете колко квадрата плочки са ви необходими за вашата баня. Също така трябва да сте наясно с типа плочки, който са ви необходими. В случая, ако трябва да избирате между фаянс, теракота и гранитогрес, може би е по-добре да оставите фаянса на заден план и да се ориентирате към гранотогрес. Неговите технически характеристики и свойства са с най-добри показатели отоншение важните условия, на които ще бъдат изложени в банята.
Начините да се сдобиете с плочки са два: чрез онлайн магазин или като посетите магазин, в който се продават плочки. Обикновено що се отнася до локалните магазини, те може да са специализирани основно в предлагането на принадлежности и плочки за баня или такива могат да се продават като част от голям супермаркет. Така или иначе, по-препоръчван вариант при избор за покупка от локален магазин е да предпочетете магазин, ориентиран именно към плочките и продукти свързани с банята.
Един добър пример за такъв магазин за живущите в Бургас е магазин Черком, в който ще откриете всичко за вашата баня.
Що се отнася до самата покупка на плочки и избора им, то винаги се препоръчва да закупите наведнъж цялото количество, което ви е необходимо, тъй като при плочките има т.н. „партиди”, които се отличават от една от друга с различни цветови нюанси или калибър. Следователно, ако половината ви плочки са от една партида, а другата половина от друга партида, то може да има разминавания в цветовете или размерите на отделните плочки от двете партиди, например.
Още един важен съвет при покупката на плочки е да обръщате внимание на поставените маркировки (в случай, че са налични), намиращи се върху кашоните. Тези маркировки биват поставяни от някои производители върху кашоните като целта им е обозначаването на името, нюанса, номера, калибъра и датата на производство. Така при получаването на дадената стока маркировката на кашоните е желателно да бъде една и съща. Друга препоръка при покупката на плочки е винаги да купувате с 10% по-голямо количество плочки от необходимите. Това се прави с цел да имате резервни плочки за баня, в случай, че без да искате счупите или повредите по някакъв начин някоя от използваните плочки.гр.Бургас тел: 0885/837102

Слънчев бряг тел: 0886/011558
Пон. - Петък 08:30ч. - 18:00ч.

Събота 09:00ч. - 17:00ч. Неделя - почивен ден
АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН: