Какво трябва да знаем за гранитогресът тип паркет?

Плочките гранитогрес са едно от най-добрите решения за подово покритие било то при вътрешна или външна употреба, тъй като се характеризира с висока износоустойчивост, издръжливост на външни атмосферни условия и голям натиск. По дизайн също не отстъпва на останалите видове плочки като фаянс и теракота, например.  
Въпреки, че възниква само преди няколко десетилетия в Италия, гранитогреса успява да се наложи на световния пазар като един от най-добрите материали за подови настилки, чрез които можем да внесем стил и интериорен или ексериорен завършен вид на пода, който да комбинираме с останалите елементи от заобикалящата го среда.
Обикновено плочките гранитогрес са по-големи и тежки, в сравнение с другите видове, което го прави по-неподходящ за облицоване на стени, а що се отнася неговите качества, те се дължат най-вече на начина му на изработка.
С времето освен технологията се усъвършенства и външния вид на този вид плочки и към днешна дата можете да откриете доста варианти, които дори позволяват да се сдобиете със здраво подово покритие, наподобяващо дърво.
На пазара се предлага гранитогрес, който имитира паркет тип дърво. Той е много актуален в момента и вероятно тази тенденция ще се запази още дълги години. Причините са няколко. На първо място, повърхността на плочките гранитогрес, изработена от дизайнерите е много точна имитация на традиционният паркет тип дърво, което означава, че спокойно можете да замените износения си паркет или ако тепърва планирате да поставяте такъв – с гранитогрес тип дърво. Този дизайн на плочките успешно може да замести паркет или ламинат, имитирайки дърво и вписвайки се чудесно в цялостната визия на мястото, където ще бъде добавен. Това решение е много по-евтино, отколкото поставянето на естествено дърво, но същевременно е много по-здраво и дълготрайно решение, в сравнение с поставянето на паркет, който е по-износоустойчив и податлив на определени явления, за разлика от гранитогреса.
Що се отнася до дизайна, има такива плочки гранитогрес, които дори наподобяват резките на естествено дърво и трудно можете да различите, че това са плочки, а не стандартен паркет така, че смело можете да се възползвате от този вид подова настилка.гр.Бургас тел: 0885/837102

Слънчев бряг тел: 0886/011558
Пон. - Петък 08:30ч. - 18:00ч.

Събота 09:00ч. - 17:00ч. Неделя - почивен ден
АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН: